Leerlingen en docenten weer op weg naar Alpe d'Huez


De intensieve voorbereidingen voor de beklimming van de Alpe d'Huez zijn begonnen. Leerlingen van het VSO in Zwolle die zich hebben aangemeld voor dit avontuur, hebben hun eerste trainingen achter de rug. Een spannende ervaring, maar de leerlingen waren allemaal super gemotiveerd. 

Begin juni vertrekken de leerlingen naar Frankrijk voor de beklimming van de beroemde wielerberg Alpe d'Huez. Inmiddels is het project van de Ambelt al toe aan het tiende jaar. Ieder jaar wordt er gefietst voor een zelfgekozen goed doel. In 2023 haalden de leerlingen 7640,49 euro op voor het Ronald McDonald Huis in Zwolle. Het goede doel voor de beklimming van dit jaar is nog niet bekend.

Motivatie
Om mee te mogen gaan naar Frankrijk moeten de leerlingen een sollicitatiebrief schrijven waarin ze hun motivatie toelichten en moeten ze 100% inzet tonen op de trainingen. Het beklimmen van Alpe d’Huez geeft de leerlingen veel zelfvertrouwen waardoor ze leren om op een positieve manier naar zichzelf te kijken. Docent Elisja Helledoorn: “Je ziet op zo’n trip mooie connecties ontstaan. Iedereen werkt aan hetzelfde doel en gunt het de ander ook. Je komt jezelf altijd tegen op zo’n beklimming, maar dat weten ze ook te overwinnen. Bij terugkomst zie je een andere houding bij de leerlingen. Dan zijn ze enorm trots!” 

whatsapp image 2024 02 15 at 13.41.31 5

training bf1 

training bf2

alpe23
De ploeg van 2023 bij de uitreiking van de cheque aan het Ronald McDonald Huis.