Vmbo Zwolle

Het vmbo is gevestigd op de Oosterenk in Zwolle. Voor een gedeelte van de lessen maken we ook gebruik van het nabij gelegen Hengeveld College.

Het vmbo is onderverdeeld in de volgende leerwegen:

  • Vmbo-basisberoepsgerichte leerweg (BB)
  • Vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg (KB)
  • Vmbo-theoretische leerweg (TL)

In de de onderbouw van het vmbo bb/kb oriënteren de leerlingen zich op verschillende vakrichtingen. Dit gebeurt onder meer door het aanbieden van praktijkvakken en het aanleren van studievaardigheden ter voorbereiding op de bovenbouw en de richting die zij kiezen. Met een diploma vmbo-bb kan een leerling doorstromen naar het regulier mbo niveau 2. Met een diploma vmbo-kb kan een leerling doorstromen naar mbo niveau 3. Leerlingen die moeite hebben om een volledig vmbo-bb diploma te behalen, kunnen in sommige gevallen een entreeopleiding volgen of een leerwerktraject vmbo-bb. De theoretische leerweg (tl) is gericht op doorstroom naar niveau 4 van het mbo. Wanneer vervolgonderwijs niet mogelijk is voor TL-ers, worden zij begeleid naar arbeid via een voa-traject (voorbereiding op arbeid).

Bent u benieuwd naar ons voortgezet speciaal onderwijs? Dan leiden wij u graag virtueel rond op de Oosterenk in Zwolle. Hier kunnen leerlingen terecht voor vmbo TL en BB&KB. 

Heeft u naar aanleiding van de video nog vragen, dan vindt u meer informatie op de pagina's van de Oosterenk. Mocht u graag met iemand willen spreken over het onderwijsaanbod, dan vindt u hier ook de contactgegevens. Wilt u meer weten over het overig onderwijsaanbod, kijk dan op de pagina Onderwijsaanbod. Wilt u uw zoon of dochter aanmelden voor ons onderwijs, kijk dan op de pagina Aanmelden.