De Alpe d’Huez op voor het Ronald McDonald Huis

Met een cheque van 7640,49 euro hebben onze leerlingen hun succesvolle beklimming van de Alpe d’Huez extra glans gegeven. Gisterenavond vond de overhandiging van de cheque plaats aan Esther Korpershoek van het Ronald McDonald Huis in Zwolle. Leerlingen hadden zelf dit goede doel gekozen.

Begin juni waagden 34 leerlingen met hun docenten en begeleiders zich aan de beklimming van de Alpe d'Huez. De 21 haarspeldbochten waarmee mee dan 1000 hoogtemeters worden overbrugd, waren lastig maar niet onoverkomelijk. Iedereen bereikte dan ook de eindstreep van de beroemde Tourberg. Leerling Jayden: “Het was voor mij de eerste keer. Het viel mee, maar ik ben mezelf wel tegengekomen, vooral de dag ervoor. Ik was boos op mezelf omdat ik niet kon meekomen met de snelsten. Maar tijdens de echte beklimming ging het goed, want ik heb in mijn eigen tempo gefietst. Het mooiste van alles vond ik het uitzicht.”

Om mee te mogen gaan naar Frankrijk moeten de leerlingen een sollicitatiebrief met hun motivatie schrijven en inzet tonen op de trainingen. Het beklimmen van Alpe d’Huez geeft de leerlingen veel zelfvertrouwen waardoor ze leren om op een positieve manier naar zichzelf te kijken. Docent Elisja Helledoorn: “Je ziet op zo’n trip mooie connecties ontstaan. Iedereen werkt aan hetzelfde doel en gunt het de ander ook. Je komt jezelf altijd tegen op zo’n beklimming, maar dat weten ze ook te overwinnen. Bij terugkomst zie je een andere houding bij de leerlingen. Dan zijn ze enorm trots!”

Ronald McDonald Huis
De ruim zevenduizend euro zijn voor het Ronald McDonald Huis Zwolle. Esther Korpershoek was enorm verrast door de hoogte van het bedrag: “Ik ben er gewoon emotioneel van. Het is geweldig wat jullie die dag hebben bereikt. Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen, maar ontzettend bedankt!” In het Ronald McDonald Huis kunnen ouders logeren wanneer zij een kind in het ziekenhuis hebben liggen. De bijdrage maakt het mogelijk dat meer gezinnen van de voorziening gebruik kunnen maken.

Sponsors
Het project draait op de inzet van de leraren, begeleider en leerlingen én donateurs. Dankzij de ondersteuning van Vrienden van de Ambelt, Stichting Autisme in Beweging, DHL, Jansen Installaties Zwolle en Gait Rigter is het mogelijk om de beklimming te doen.

Beklimming
Alpe d'Huez is een beroemde finishplaats in de Ronde van Frankrijk. De beklimming begint in het dorp Le Bourg d'Oisans, is 13,8 km lang en heeft een stijgingspercentage van 7,9 %. In totaal worden 1061 hoogtemeters overbrugd. De klim telt 21 haarspeldbochten.

Het Alpe d'Huez-team heeft een eigen Facebookpagina waar de avonturen gevolgd kunnen worden.

bedrag

uitreiking