Leerlingen in Meppel aan de slag

Leerlingen Ambelt dragen steentje bij aan again.nu in Meppel

“Met de leerlingen buiten de deur werken; dat doen we niet vaak genoeg”, zegt docent Simon van der Meijden van de Ambelt in Zwolle. “Het is ontzettend leuk en de beleving voor de leerlingen is heel anders. Nu zien ze in de praktijk hoe hun werk gebruikt wordt.” Samen met vijf leerlingen en collega-docent Dolf Noordeloos, toog Simon van de school voor speciaal onderwijs onlangs naar Meppel voor het plaatsen van een toonbank en pashokjes in het nieuwe pand van Again, een bedrijf in tweedehands kleding. 

Eigenaar Kees Witteveen bestiert de website again.nu vanuit de gedachte van duurzaamheid. “Waarom zou je veel geld besteden aan gloednieuwe kleding als tweedehands kleding vaak nog heel erg mooi is en stukken voordeliger? Je kunt bij ons niet alleen kiezen uit vele bekende merken, maar ook uit unieke vintage kleding en hippe items van nu.” Waar de kleding eerst alleen online werd aangeboden, is er nu een pand aan de Douwenmaat in Meppel. En daar hoort natuurlijk een toonbank en pashokjes bij. 

De contacten met de Ambelt waren snel gelegd en onlangs was het dan zover. De toonbank en de pashokjes werden op hun plek gezet en gemonteerd. Natuurlijk zat er nog wel een les in passen en meten aan vast, tenslotte doen deze leerlingen de opleiding hout. Kees Witteveen: “Hoe praktijkgericht wil je het hebben! Het ziet er echt geweldig uit. Ik ken het speciaal onderwijs goed en het is heel leuk om met deze kids te werken.” 

De praktijkopdracht viel in goede aarde bij de leerlingen. Daan van der Steenhoven: “We hebben allemaal aan onderdelen ervan gewerkt. Ik vind het leuk om in de praktijk te werken, je leert er veel van. Net zoals op mijn stage bij Boeve Bouwbedrijf”, zegt de derdejaars die nog twijfelt tussen een bouwopleiding of de vrachtwagenchauffeur opleiding. 

leerlingen bij again.nu