Verhuizing binnen de Ambelt

Met ingang van het nieuwe schooljaar is er op de Ambelt een verandering in het onderwijsaanbod. 

Havo/theoretische leerweg
De afdeling havo is uitgebreid met vmbo theoretische leerweg en heet nu havo/tl. De afdeling is door de uitbreiding ook verhuisd en nu te vinden op dr. Hengeveldweg 9 in Zwolle; de Oosterenk. Leerlingen volgen hier de eerste twee jaar gecombineerd havo en tl-onderwijs. Daarna wordt het onderwijs gesplitst in havo en vmbo tl. “Onderwijskundig hebben havo en tl elkaar veel te bieden. De havoleerlingen kunnen praktijkvakken volgen en dat is belangrijk voor hun socialisatie en subjectificatie (persoonsvorming). De tl-leerlingen worden meer uitgedaagd op hun talenten en kunnen groeien in hun kwalificatie”, zegt locatiedirecteur Heidy van den Berg. Bij de afdeling havo/tl hoort ook de Travo aan de Bagijnesingel.

Vmbo bb&kb
Het vmbo bestaat vanaf het nieuwe schooljaar uit vmbo-basisberoepsgericht (bb) en vmbo-kaderberoepsgericht (kb) en is te vinden op het Hengeveld College, dr. Hengeveldweg 6 in Zwolle.  Het vmbo kent ook een trajectklas voor leerlingen die binnen het vmbo van de Ambelt vastlopen en Entree onderwijs voor leerlingen die een mbo diploma op niveau 1 willen behalen. Het vmbo wordt geleid door locatiedirecteur Michael de Vries.

Ondersteuningsafdeling en overige afdelingen
Sinds dit schooljaar is er de Ondersteuningsafdeling op de Herfterlaan in Zwolle. Hier gaat het om leerlingen die een ander traject volgen binnen de Ambelt vanwege complexe problematiek. Er zijn instroom-, link en praktijkklassen en het geheel staat onder leiding van locatiedirecteur Jose Traore. VSO Hardenberg wordt sinds dit jaar geleid door locatiedirecteur Hugo Tromp. De afdelingen Arbeidsmarktgericht en VSO Wapenveld vallen onder locatiedirecteur Siti Postma en bij het SO Zwolle is Hendrik Jan Rozeveld de locatiedirecteur.