Onvoldoende voor het vmbo Zwolle

Onvoldoende voor het vmbo Zwolle

Onlangs heeft de Inspectie van het Onderwijs een bezoek gebracht aan de Ambelt waarbij de afdeling vmbo van het VSO in Zwolle is onderzocht. Het onderzoek heeft geleid tot een onvoldoende.

De beoordeling over het vmbo bestaat uit twee delen. Het pedagogisch didactisch handelen in de klas wordt kwetsbaar genoemd. Er is onder meer gekeken naar de manier van lesgeven, de rust in de klas, de effectieve leertijd en de afspraken over telefoons en kleding. Daarnaast is er onvoldoende zicht op de te behalen en gerealiseerde referentieniveaus bij de vakken taal en rekenen/wiskunde. Met een referentieniveau wordt omschreven welke vaardigheden leerlingen op bepaalde momenten in het schooljaar moeten hebben. Er is daarnaast ook een herstelopdracht gesteld rondom de visie op taal, rekenen en burgerschap.

De Ambelt heeft een jaar de tijd om de onvoldoende om te buigen naar een voldoende. Er is een uitgebreid plan van aanpak opgesteld met als doel het verbeteren van het professionele klimaat. De Ambelt wordt hierin bijgestaan door externe experts.