Leerlingen fietsen voor goede doel

dsc00801


Opnieuw de Alpe d’Huez bedwongen

Leerlingen van de Ambelt hebben niet alleen een grote prestatie geleverd met het beklimmen van de Alpe d'Huez, ook het bij elkaar gefietste bedrag voor het goede doel was een topprestatie. De leerlingen konden een cheque van 7260 euro overhandigen aan de stichting Kinderen van de voedselbank. Ton Keuken, adviseur van de stichting: “Ik ben trots op jullie. Met deze bijdrage kunnen we veel pakketten verzorgen voor kinderen in gezinnen die het niet breed hebben.”

Zo'n dertig leerlingen en hun begeleiders hebben begin juni de beroemde Franse wielerberg Alpe d'Huez beklommen. Een intensieve periode van trainen ging hieraan vooraf, en dat zorgde ervoor dat iedereen de top heeft behaald. Voor havo-leerling Wicher Heldoorn was het de eerste keer dat hij meeging met dit jaarlijks terugkerend evenement. “Ik vond het geweldig, een ervaring om nooit te vergeten. Het uitzicht was prachtig en het geeft ook een fijn gevoel als je anderen kunt helpen. Het was best zwaar, maar ik wist zeker dat ik de top ging halen en het was heel mooi om er te staan.”

Om mee te mogen gaan naar Frankrijk hebben de leerlingen een sollicitatiebrief met hun motivatie geschreven en moeten zij hun inzet op de trainingen tonen. Voor hen ligt de opbrengst vooral op het persoonlijk vlak. Groepsdocent Hannah Borkhuis: “Je ziet het zelfvertrouwen groeien. Ze twijfelen of ze de top wel kunnen halen maar op de dag zelf fietsen ze de sterren van de hemel. Dat doet echt wat met ze. Zo’n trip versterkt ook de onderlinge verbondenheid en je kon echt merken dat de leerlingen blij waren om het mee te mogen maken.”

Kinderen van de voedselbank
Leerlingen kiezen zelf het goede doel waarvoor ze zich laten sponsoren. Kinderen van de voedselbank is een stichting die zich inzet om de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland tegen te gaan. De stichting zorgt ervoor dat kinderen een zomer- en winterpakket ontvangen met nieuwe kleding, nieuwe schoenen, en een aantal cadeautjes.

Sponsors
Het project draait op de inzet van de leraren, begeleider en leerlingen én donateurs. Dankzij de ondersteuning van Vrienden van de Ambelt, ABC keur en Medac BHV, Profile fietsspecialist Gait Rigter en Basic Fit is het mogelijk om de beklimming te ondernemen.

cheque2

Dima Koopman overhandigde de cheque aan Ton Keuken van de Stichting Kinderen van de voedselbank