Cor van Beesten geëerd met een lintje!

Ambelt-collega Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Tijdens een bijeenkomst in Odeon in Zwolle heeft leraarondersteuner Cor van Beesten dinsdag 26 april een lintje ontvangen. Hij is benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. “Het moet nog een beetje indalen”, zegt Cor. “Maar het is een mooie verrassing!”

Cor is sinds 1995 werkzaam op de Herfterlaan in Zwolle waar hij leerlingen van het basis en voortgezet speciaal onderwijs alles leert over dieren en de natuur. Hij verricht veel van zijn werk rondom de kinderboerderij. Samen met collega Henk Knol was hij aan het werk op het terrein, toen Henk hem met een smoes naar theater Odeon lokte. “Daar zag ik collega's van de school staan. Dat vond ik wel apart maar ik had nog niets door. Vervolgens zag ik mijn buurman en ik begon me af te vragen wat zijn connectie is met mijn collega's. Zelfs toen ik mijn vrouw Carla en de kinderen zag staan, had ik het nog steeds niet door.”

Lovend
Cor kreeg het lintje uitgereikt door burgemeester Peter Snijders die lovende woorden sprak over onze collega. “U wordt omschreven als een bijzonder integer mens met een groot hart voor zowel mens als dier. Leerlingen van het SO en de VSO voelen zich op hun gemak bij u en ze kunnen volledig zichzelf zijn. Met veel compassie en geduld leert u hen in zichzelf te geloven. Daarmee draagt u bij aan hun zelfvertrouwen zodat ze stappen zetten in hun ontwikkeling. U bent streng en duidelijk en biedt structuur. U laat de leerlingen in hun waarde en haalt ook het beste in hen naar boven. En met kleine stapjes durven ze steeds meer. ‘Dat kan ik vast niet’ maakt plaats voor ‘Ik probeer het’.”

“Maar er is meer”, vervolgde burgemeester Snijder en benoemde daarbij de zorg die Cor heeft voor de kinderboerderij op de Ambelt, ook in weekenden en vakanties. De goede zorgen strekken zich ook uit tot zijn buren voor wie hij van onschatbare waarde is en zijn moeder die hij twee keer per dag bezoekt. Daarnaast is hij ook koster bij de Emmaus-kerkgemeenschap in Berkum.

“Het waren hele mooie woorden”, zegt Cor. “Ik ga iedere dag fluitend naar mijn werk. Dat komt door het geweldige team waar ik in werk en de goede band die ik heb met mijn collega's. Dat maakt het werken zo mooi en fijn. En ik doe het niet alleen, deze waardering is vooral mogelijk door de mensen met wie je werkt!” 

whatsapp image 2022 04 26 at 10.07.29 am
Cor en Carla van Beesten en burgemeester Snijders

whatsapp image 2022 04 26 at 10.50.38 am 1
Collega Henk Knol is trots op Cor van Beesten (r)