lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarKeurmerk ouderbetrokkenheid SO Steenwijk

“Erkenning voor onze inzet op het gebied van ouderbetrokkenheid!” Dat zegt locatiedirecteur Connie Kok over het keurmerk ouderbetrokkenheid dat ’t Ravelijn in Steenwijk mocht ontvangen. "Met de wetenschap dat een leerling met een betrokken ouder zich beter ontwikkelt op leer- en sociaal emotioneel gebied. Tijdens de algemene ouderavond hebben we het heugelijke feit gevierd met ‘champagne’ en taart met logo van het keurmerk. Samen met ouders hebben we geproost op deze mijlpaal.”

Tijdens de audit heeft ’t Ravelijn aangetoond te voldoen aan de tien criteria van ouderbetrokkenheid: 1. Een heldere visie op ouderbetrokkenheid 2. Iedereen actief bij het schoolbeleid 3. Leraren, leerlingen en ouders zijn welkom 4. Samen verantwoordelijk zijn voor onderwijs 5. Leraren, leerlingen en ouders voelen zich gelijkwaardig 6. Iedereen voelt zich verantwoordelijk voor elkaar 7. Samen bouwen aan het leerlingendossier 8. Openheid en duidelijkheid over klachten 9. Er is een opkomst van minstens 80 % bij bijeenkomsten 10. Iedereen houdt zich aan de wet. 

Ouders geven te kennen dat leerkrachten en leraar ondersteuners oprecht geïnteresseerd zijn in hun kinderen. De kinderen voelen zich thuis op school. Ze worden gewaardeerd, ondanks hun beperkingen. Ouders geven aan dat de school hen stimuleert om gezamenlijk te werken aan de integrale ontwikkeling van hun kinderen. Ouders weten zich gewaardeerd door de school. Ook de leerlingen geven aan dat hun ouders het een fijne school vinden. Meer informatie: het keurmerk ouderbetrokkenheid