lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarLeerlingenraad geinstalleerd in Steenwijk

Op het VSO in Steenwijk is deze maand een leerlingenraad gevormd. Uit iedere klas is een leerling vertegenwoorddig in de raad. Met deze leerlingen worden maandelijks belangrijke zaken rondom school besproken. De mening van de leerlingen is van groot belang voor de school. Half september heeft de eerste vergadering plaatsgevonden.

Tijdens de eerste bijeenkomst is gesproken over de omgangsregels die op school gelden. Deze regels zijn door de leerlingenraad eerst besproken met de klas. Daarnaast is er gepraat over de aankleding van de school. Het overleg was een groot succes.

Leerling Gavin: "Ik vond dat de eerste leerlingenraad zeer goed verlopen is en dat er veel plannen zijn voor de school. Ik vind het ook een super goed idee van de school dat ze dit voor elkaar hebben gekregen, dat het ook goed is voor de kinderen. Ik denk ook dat ze zich nu meer gehoord voelen dan eerst, en dat ze mee kunnen beslissen wat de leerkrachten willen doen en bereiken. Ik denk dat er een soort van band tussen de leerling en de leerkracht is ontstaan, dat ze nog een stukje dichter bij elkaar staan en meer respect voor elkaar kunnen hebben. En dat vind ik mooi om te zien."

 

Samenwerken. de Ambelt