Leerlingen HC op de wiskunde olympiade

Leerlingen HC op de wiskunde olympiade

Leerlingen van het Hengeveld College hebben vorige week meegedaan aan de wiskunde olympiade in Groningen. Van de 23 leerlingen die in februari tijdens de wiskundeles hadden meegedaan aan de eerste ronde, hadden er zich vier geplaatst voor de tweede ronde. Simon Horstmeijer (2 havo), Melanie te Lintum (4 havo), Jimmy Yang (5 havo) en Derk Wiersma (3 havo) meldden zich dus vorige week in de collegezaal van de universiteit in Groningen, samen met docent Dimitri Thijssing.

 Thijssing: “Het was voor de leerlingen een indrukwekkende en erg zware dag. De toets alleen al duurde tweeënhalf uur, dus dat was wel wat anders dan een SO-tje over paragraaf 3 en 4. Veel leerlingen van de Ambelt hebben ergens een specifieke interesse in en hebben er ook een speciaal talent voor. Als wiskundeleraar probeer ik daar op in te spelen door mee te doen aan dit soort wedstrijden. Op de universiteit In Groningen werden de leerlingen niet gezien als saaie wiskundenerds die 'anders' zijn, maar voelden ze zich gewaardeerd en kregen ze door dat ze ergens echt goed in zijn. Ik hoop dat deze leerlingen in de toekomst iets gaan doen met hun wiskundetalent, bijvoorbeeld door een exacte studie te kiezen.”

Deelnemer Simon Horstmeijer: “Het was een leuke dag. De campus was echt enorm groot, maar veel heb ik er niet van gezien omdat ik vooral bezig was met de wedstrijd. Ik ben er de volle tweeënhalf uur mee bezig geweest. Een paar dingen lukte helaas niet helemaal, maar het was leuk om als tweedejaars al mee te doen aan deze wedstrijd. Volgend jaar wil ik zeker weer meedoen.”

Half april wordt bekend gemaakt wie er door gaat naar de landelijke finale op 14 september in Eindhoven. Deze leerlingen worden uitgenodigd voor een speciaal voorbereidingstraject.

fotoWOFoto 285