Voor de vijfde keer naar de Alpe

De voorbereidingen voor een nieuwe editie van de beklimming van de Aple d'Huez zijn alweer in volle gang. Dit jaar kan er klein feestje worden gevierd want het is alweer de vijfde keer dat leerlingen en docenten van het Hengeveld College zich aan de beklimming van de beroemde berg wagen. Het eerste record is ook al gevestigd, nog nooit waren er zoveel deelnemers. Dat betekent dat er nog een selectieronde moet plaatsvinden waarbij wordt gekeken naar inzet, aanwezigheid en gedrag. De eerste kennismaking is inmiddels achter de rug en na de vakantie gaan de Alpe-gangers trainen bij Fitland in het stadion van PEC Zwolle. Vanaf april wordt er ook buiten getraind. De leerlingen vertrkken op 11 juni naar Frankrijk, de beklimming zelf is op 14 juni!

Goed doel
De leerlingen fietsen ieder jaar voor een goed doel. Afgelopen jaar werd het enorme bedrag van 5361,75 bij elkaar gebracht voor Kika (stichting Kinderen Kankervrij). Dit jaar hebben de leerlingen weer vele, mooie doelen aangedragen. Welke organisatie uiteindelijk mag rekenen op een leuk bedrag, wordt begin april bekend gemaakt.

Liken
De leerlingen hebben een eigen facebookpagina waarop de sportieve verrichtingen te volgen zijn. Kijk en liken dus.

Alpe
De Alpe d’Huez is 13,8 km lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9%. De top van de berg ligt op 1860 meter en er zijn 21 haarspeldbochten.