“Goede start gemaakt”

Locatiedirecteur Hendrik Jan Rozeveld over de verhuizing SO

Vlak voor en na de zomervakantie stond de Herfterlaan behoorlijk ‘op z’n kop’ met een verhuizing van het SO en een inhuizing van de link- en schakelklassen. We spraken Hendrik Jan Rozeveld, locatiedirecteur van het SO, over de omvangrijke operatie: “Er is ontzettend veel werk verricht en we konden op tijd  de leerlingen verwelkomen in de nieuwe gebouwen.Het was een monsterklus: tussen ‘we gaan het doen’ en het moment dat de leerlingen komen moest veel gebeuren”, zegt Hendrik Jan.

De SO-leerlingen zijn nu allen ondergebracht in de Herfterhoek, de Veldhoek 1 en het Centrumgebouw dat hiervoor nog verbouwd moest worden aangezien het jaren dienst heeft gedaan als onderkomen van het bedrijfsbureau. “Het is wel passen en meten”, zegt Hendrik Jan. “De lokalen in vooral het Centrumgebouw zijn een slag kleiner. Dat is niet altijd handig maar het betekent gewoon dat je goed moet nadenken over je inrichting en hoe je de ruimte zo efficiënt mogelijk kunt gebruiken. We hebben ook heel duidelijk voor ogen waaróm deze verhuizing noodzakelijk is, namelijk de controle op de kosten van het terrein.”

Goede start
De leerlingen van het SO begonnen dit schooljaar pas op woensdag. “Dat was echt nodig om een goede start te maken. De verhuizing vond plaats in de laatste week van de vakantie. Alles stond goed maar het was ook allemaal teveel. Daarom hebben we die twee extra vrije dagen gebruikt om alles opnieuw in te richten. Dat was een lastige beslissing maar we er die woensdag wel helemaal klaar voor omdat we met z’n allen de schouders eronder hebben gezet. Gewoon, omdat we het belangrijk vinden dat de leerlingen iets kunnen pakken uit een opgeruimde, nette kast!”