Zelftesten in het onderwijs

Zelftesten in het onderwijs

Voor de medewerker leerlingen en medewerkers in het voortgezet speciaal onderwijs zijn er vanaf 10 mei gratis zelftesten beschikbaar in de strijd tegen het coronavirus. Het gebruik van de zelftest is extra naast alle maatregelen die al gelden op school, zoals handen wassen, afstand houden en het gebruik van mondkapjes. De zelftesten zijn niet voor leerlingen in het basisonderwijs.

De zelftest is een preventief instrument. Naar gelang de aard van het contact met een besmet persoon onderzoekt de locatiedirecteur of een leerling of medewerker de test bij zichzelf dient af te nemen. Er wordt getest op basis van vrijwilligheid. 

Met de extra maatregel kan een uitbraak van het virus op school nog beter worden voorkomen. Op die manier kunnen wij het onderwijs en de ondersteuning aan de leerlingen blijven garanderen.  

 

 

 

 

 

 

Leerlingen bedanken zorgmedewerkers 

Bloemen en speelgoed voor Saxenburgh Medisch Centrum 

Leerlingen van de Ambelt in Hardenberg hebben dinsdag 30 maart een bloem uitgedeeld aan de vierhonderd zorgmedewerkers van ziekenhuis Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg. Aan de bloem hebben zij een zelfgemaakt kaartje gehangen. Daarnaast hebben de leerlingen zelf een video gemaakt met een mooie boodschap voor de medewerkers.  

Met de bloem wilden de leerlingen aandacht besteden aan de gevolgen van corona en de zorgmedewerkers een hart onder de riem steken. Leerling Bas ter Maat: “De mensen in het ziekenhuis hebben het meest met corona te maken. We willen hen bedanken voor de zorg en hen ook sterkte en succes wensen voor de komende periode.” Ook hadden de leerlingen aan de zieke kinderen op de kinderafdeling gedacht. “Het is moeilijk te begrijpen als je als kind in het ziekenhuis moet liggen en je mag bijna of helemaal geen bezoek hebben”, zegt Bas. Daarom gingen de leerlingen nog even langs de kinderafdeling met tassen vol speelgoed dat zij gedeeltelijk zelf hebben gemaakt.   

Kwaliteiten 
De actie van de leerlingen is onderdeel van het project Young Leaders en kwam tot stand met jongerenorganisaties Noorda en Co, de Stuw en Jongerenuniek. In het programma worden jongeren gestimuleerd in hun ontwikkeling waarbij er nieuwe competenties worden opgebouwd. Binnen de lessen van dit programma hebben de leerlingen zelf bedacht wat zij willen uitvoeren. Leraarondersteuner Monique Hondeveld: “We hebben de afgelopen weken gezien dat leerlingen met dit project zicht kregen op hun eigen kwaliteiten. Ze leerden benoemen waar zij goed in zijn en hoe ze die kwaliteiten kunnen inzetten. Dat zijn inzichten die je goed kunt gebruiken op je verdere pad.” Ook Bas beaamt dit. “Ik heb een deel van dit plan bedacht en heb geleerd dat ik creatieve ideeën heb.”  

De actie kwam mede tot stand met Intertoys Hardenberg en Bloemenhuis Linz en was een groot succes. De leerlingen kregen veel mooie reacties van de verraste medewerkers. 

dsc 0132

Zorgmedewerkster Ilse Ballast kreeg de eerste bloem van Laila Hutten van het VSO Hardenberg. 

Scholen open, veiligheid prioriteit

24 februari 2021

Veiligheid staat voorop

De voorzichtige versoepeling van de lockdown die op 23 februari is aangekondigd, is voor de leerlingen van de Ambelt al enige tijd aan de gang. Al vanaf de kerstvakantie komen de leerlingen naar school in Zwolle en Hardenberg. De leerlingen hebben door hun specifieke behoefte op het gebied van onderwijs en ondersteuning de dagelijkse routine en nabijheid nodig om tot leren te komen.

Ook na de nieuwe maatregelen van de overheid verandert er voor onze leerlingen dus niets en wordt er op de gebruikelijke manier onderwijs en ondersteuning geboden. De leerlingen volgen een onderwijsprogramma volgens een schema van aanwezigheid in de klassen. Op die manier garandeert de Ambelt de anderhalve meter voor de veiligheid van de leerlingen en de medewerkers.

 

Voorjaar bij Stal de Worp

Voorjaar bij Stal de Worp

schaap en lam konijntjes

Het voorjaar is aangebroken en op de Ambelt is dit goed te merken. Bij Stal de Worp zijn inmiddels al zeven lammetjes en twee konijntjes geboren en ook de baby-dwergeitjes zijn onderweg.

Stal de Worp is de boerderij van de Ambelt Herfterlaan. De boerderij bestaat uit twee gebouwen met daarnaast een aantal buitenverblijven. Er zijn geiten, schapen, konijnen, parkieten, kippen, cavia’s, twee ezels en varkentje Sientje. De leerlingen zijn betrokken bij het verzorgen van de dieren zoals voeren, borstelen en ook knuffelen. Daarnaast dragen zij ook bij aan het onderhoud van de boederij (uitmesten, reparaties, bestraten, schilderen) en krijgen zij ook les op de boerderij. Een hele waardevolle plek voor de leerlingen. 

Mede dankzij de steun van donateurs en Vrienden van de Ambelt kan de boerderij blijven bestaan. Wilt u ook donateur worden? Vul dan hier de donateursbon in. Iedere gift, eenmalig of jaarlijks, groot en klein is van harte welkom en wordt goed besteed.

 

De Ambelt in het Jeugdjournaal

Het Jeugdjournaal kwam filmen

Dat de leerlingen van de Ambelt maandagmorgen 4 januari gewoon weer naar school gingen, was voor het Jeugdjournaal reden genoeg om te komen filmen. Verslaggever Bart Tuinman deed maandagmorgen live verslag in de ochtenduitzending en interviewde onder meer leerlingen Robin en Anne.

In de uitzending van maandagavond was een uitgebreid item te zien met interviews en beelden vanuit de klas. Klik op de afbeelding om het filmpje te bekijken.

schermafbeelding 2021 01 05 om 10.18.42

 

 

 

Subcategorieën

Contact

de Ambelt
dr. Hengeveldweg 9
8025 AK Zwolle
tel: 038 - 454 22 23

info@ambelt.nl
Contactformulier

Zoeken op ambelt.nl

Ambelt op social media

© 2020 De Ambelt, Zwolle