We gaan weer naar de Alpe d'Huez

En we zijn weer onderweg!

Leerlingen en medewerkers van de Ambelt hebben zich vol enthousiasme gemeld voor de eerste training van het project 'Ambelt naar de Alpe d'Huez'. Strijdtoneel: de gymzaal van de locatie Hengeveld College in Zwolle. Inzet: een plek in de selectie...

Onder leiding van docent Dimitri Thijssing en locatiedirecteur Diet van Dam lieten de leerlingen zien wat zij waard zijn met oefeningen als bankdrukken, touwtjespringen en sprinten. Zij werkten daarbij steeds in tweetallen, zo konden ze elkaar aanmoedigen en ook de score bijhouden. Met de coopertest (de piepjestest) werd gekeken hoe het met de conditie stond. Alle leerlingen hebben zich enorm ingezet en gewerkt naar eigen kunnen. 

Na de voorjaarsvakantie gaat de training verder. Leerlingen volgen dan spinninglessen op de sportschool onder leiding van hun docent. Omdat er veel aanmeldingen zijn, moet er nog wel worden gekeken wie uiteindelijk meegaan naar de beroemde wielerberg. Er wordt daarbij gekeken naar de inzet op de trainingen maar ook naar de inzet op school en in de klas. 

Leerlingen en docenten beklimmen de Alpe d'Huez om geld op te halen voor een goed doel. De afgelopen jaren hebben zij hierbij veel geld opgehaald, onder meer voor stichting Kika. Wat het goede doel van dit jaar wordt, is nog niet bekend.

De leerlingen en medewerkers zijn te volgen via Facebook.

img 20220216 wa0006 

img 20220216 wa0015 img 20220216 wa0012