Moderne look voor kassen Herfterlaan

De inkt op de plannen is nog maar net droog maar toch is het enthousiasme al heel erg groot. De iconische kassen van de Ambelt worden omgetoverd tot een modern leercomplex met een industriële look.

Het complex aan de Herfterlaan wordt nu gebruikt als winkel, arbeidstrainingcentrum, kwekerij, oefen- en examenplek voor de heftruck. Heel veel leerlingen kunnen er terecht voor lessen binnen hun profiel. En dat blijft ook zo maar de vele wensen voor dit complex worden nu door de architect gecombineerd in een mooi ontwerp. 

Stagebegeleider Gerard van Mourik vertelt over de plannen. “Ongeveer de helft van de kas wordt omgebouwd tot een pand. Hier krijgt de winkel een prominente plek, het arbeidstrainingscentrum krijgt een update en ook het gebied waar de leerlingen oefenen op de heftruck wordt groter. Het geheel krijgt een modern jasje met een industriële look. Bij het winkelgedeelte komt een terras en een koffiecorner waar de leerlingen kennis kunnen maken met horeca en bediening. Er komt bijvoorbeeld ook een moderne kassa. We verkopen er producten van onze eigen afdeling. Planten, eieren, koffie dat soort dingen. Helemaal van deze tijd zodat de leerlingen hier vinden wat ze ook in het bedrijfsleven gaan tegenkomen.” 

Groendocent Henk Knol: “De buitenring blijft intact maar we willen graag een grote kapschuur waarin we alles kwijt kunnen, niet alleen het materiaal maar ook de busjes. Daarnaast pakken we de oude afscheiding aan en gaan we de buitenring opruimen en anders indelen.” 

Momenteel is de architect bezig met de tekening. Maar ook de leerlingen zijn al betrokken bij het proces. Zij hebben al nagedacht over een nieuwe naam voor de winkel en werken momenteel aan een logo en andere uitingen. De verbouwing wordt waarschijnlijk afgerond voor het schooljaar 2022-2023. 

 

thumbnail img 20210415 112654340 hdr