Leerlingen bedanken zorgmedewerkers 

Bloemen en speelgoed voor Saxenburgh Medisch Centrum 

Leerlingen van de Ambelt in Hardenberg hebben dinsdag 30 maart een bloem uitgedeeld aan de vierhonderd zorgmedewerkers van ziekenhuis Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg. Aan de bloem hebben zij een zelfgemaakt kaartje gehangen. Daarnaast hebben de leerlingen zelf een video gemaakt met een mooie boodschap voor de medewerkers.  

Met de bloem wilden de leerlingen aandacht besteden aan de gevolgen van corona en de zorgmedewerkers een hart onder de riem steken. Leerling Bas ter Maat: “De mensen in het ziekenhuis hebben het meest met corona te maken. We willen hen bedanken voor de zorg en hen ook sterkte en succes wensen voor de komende periode.” Ook hadden de leerlingen aan de zieke kinderen op de kinderafdeling gedacht. “Het is moeilijk te begrijpen als je als kind in het ziekenhuis moet liggen en je mag bijna of helemaal geen bezoek hebben”, zegt Bas. Daarom gingen de leerlingen nog even langs de kinderafdeling met tassen vol speelgoed dat zij gedeeltelijk zelf hebben gemaakt.   

Kwaliteiten 
De actie van de leerlingen is onderdeel van het project Young Leaders en kwam tot stand met jongerenorganisaties Noorda en Co, de Stuw en Jongerenuniek. In het programma worden jongeren gestimuleerd in hun ontwikkeling waarbij er nieuwe competenties worden opgebouwd. Binnen de lessen van dit programma hebben de leerlingen zelf bedacht wat zij willen uitvoeren. Leraarondersteuner Monique Hondeveld: “We hebben de afgelopen weken gezien dat leerlingen met dit project zicht kregen op hun eigen kwaliteiten. Ze leerden benoemen waar zij goed in zijn en hoe ze die kwaliteiten kunnen inzetten. Dat zijn inzichten die je goed kunt gebruiken op je verdere pad.” Ook Bas beaamt dit. “Ik heb een deel van dit plan bedacht en heb geleerd dat ik creatieve ideeën heb.”  

De actie kwam mede tot stand met Intertoys Hardenberg en Bloemenhuis Linz en was een groot succes. De leerlingen kregen veel mooie reacties van de verraste medewerkers. 

dsc 0132

Zorgmedewerkster Ilse Ballast kreeg de eerste bloem van Laila Hutten van het VSO Hardenberg.