Tweede prijs Lang Leve de Liefde Award

Tweede prijs voor Hengeveld College

Het Hengeveld College in Zwolle heeft net naast de Lang Leve de Liefde Award 2020 gegrepen: de VSO-school De Hoge Brug uit Rotterdam heeft de prijs in de wacht gesleept. De awards werden in de Week van de Liefde (10- 14 februari) uitgereikt. Op deze manier zetten Soa Aids Nederland en Rutgers de scholen in het zonnetje die structureel en effectief aandacht besteden aan relaties, seksualiteit, seksuele diversiteit en wensen en grenzen. Het team van het Hengeveld College is ondanks de tweede prijs heel trots op de nominatie.

Voorlichting en gesprekken over seksuele gezondheid zijn een essentieel onderdeel van het onderwijsaanbod. Op het Hengeveld College is een plan gemaakt op het gebied van seksuele ontwikkeling en weerbaarheid. De lessen hierover worden klassikaal gegeven door de mentorleerkracht met ondersteuning van een collega. Er is een ‘ambassadeur’ die trainingen volgt en naar bijeenkomsten van de GGD gaat om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Die informatie wordt gedeeld in de teams zodat de expertise van medewerkers op peil blijft.

Lang Leve de Liefde is een lesmethode over liefde, relaties, veilig vrijen en seksualiteit voor het voortgezet (speciaal) onderwijs en het mbo. Met de methode kun je met leerlingen werken aan kennis, houding en vaardigheden op het gebied van relaties en seksualiteit.