Leerlingen fietsen naar recordbedrag

De topprestatie van de leerlingen en begeleiders van het Hengeveld College die onlangs de Alpe d'Huez al fietsend hebben beklommen, heeft extra glans gekregen. Gisterenavond is namelijk bekend gemaakt dat zij een recordbedrag van 9812,50 euro hebben opgehaald voor het goede doel: de Hartstichting. Een forse verbetering van het oude record dat vorig jaar werd behaald met een bedrag van 8400 euro voor Kika. Op Facebook kun je zien hoe blij de leerlingen en ouders waren met de bekendmaking van dit bedrag.

Leerlingen en begeleiders hebben half juni de beroemde Franse berg Alpe d'Huez beklommen. Voor deze prestatie hebben de leerlingen zich laten sponsoren ten bate van de Hartstichting. Het is de zesde keer dat dit evenement plaatsvindt op de Ambelt. Ieder jaar kiezen de leerlingen zelf hun goede doel.

Nooit vergeten
Om mee te mogen gaan naar Frankrijk hebben de leerlingen een sollicitatiebrief met hun motivatie geschreven en moeten zij hun inzet op de trainingen tonen. Voor hen ligt de opbrengst vooral op het persoonlijk vlak. Docent Dimitri Thijssing: “Dit is een ervaring om nooit meer te vergeten. Door het volgen van de intensieve trainingen en uiteindelijk het beklimmen van Alpe d’Huez denken wij dat leerlingen positiever en met meer zelfvertrouwen naar zichzelf gaan kijken.”

Het project draait op de inzet van de leraren, begeleider en leerlingen én donateurs. Dankzij de ondersteuning van Vrienden van de Ambelt, Voskamp Groep, De Belgische Keizer, Profile fietsspecialist Gait Rigter, ABC keurmeester, Albert Heijn André Mulder, Fitland en Medac BHV en Trainingen is het mogelijk om de beklimming te ondernemen. Ook oud-voorzitter van de Ambelt Frits Prins ondersteunt de reis vanuit zijn fonds Innovatieve Projecten dat werd opgericht bij zijn pensionering.