Voedselbank Zwolle blij met cheque VSO Wapenveld

"Met 45 leerlingen 400 euro bijeenbrengen? Wat een ontzettende goeie opbrengst!" Voorzitter Fenny Ensing en voedselverwerver Jelly van Pelt van Voedselbank Zwolle waren blij verrast met de mooi vormgegeven cheque die zij overhandigd kregen. Het is de opbrengst van de kerstmarkt van VSO Wapenveld. (lees verder onder de foto)

overhandiging

Amber, Thomas, Denise, Fenny en Jelly

Denise en Amber mochten de cheque overhandigen en teamleider Thomas Termijtelen voegde 'm toe aan het rijtje donaties. "We zijn er blij mee", zegt Fenny. "We krijgen heel veel levensmiddelen en producten aangeleverd, maar met de donaties kunnen we onze voorraad goed op peil houden en extra investeren in gezonde producten." 

De kerstmarkt van VSO Wapenveld was druk bezocht. Koekjes, producten van hout en metaal en muziekoptredens zorgden voor de mooie opbrengst. Het goede doel van dit jaar vinden Denise en Amber beiden "Heel erg goed!"

Voedselbank
De afvaardiging van Wapenveld kreeg een heldere uitleg van Fenny en Jelly. "We bedienen hier ruim 400 huishoudens uit Zwolle, Dalfsen en Nieuwleusen. We hebben zo'n 40 grote gezinnen, 100 kleine gezinnen, 100 tweepersoonshuishoudens en 200 alleenstaanden. Gedurende de week worden producten ingezameld en verdeeld, waarbij we rekening houden met de samenstelling van het gezin. Op vrijdag kunnen de kratjes worden opgehaald."

Doordat de kosten in de afgelopen maanden enorm zijn gegroeid, is ook het aantal cliënten fors gegroeid. "In september ging het nog om 300 gezinnen", zegt Fenny. "Je kunt heel goed merken dat mensen het moeilijk hebben. We zitten daarmee nu wel aardig aan onze limiet, want anders redden we niet met de 50 vrijwilligers."

Menstruatiearmoede
De inhoud van de kratjes varieert. De ene vrijdag wordt er brood, groente, fruit, zuivel en vlees uitgedeeld. De andere week brood, groente, fruit, zuivel, vlees en houdbare producten. Soms zijn er ook wasmiddelen, shampoo, zeep en luiers. Speciale aandacht is er voor menstruatiearmoede. Voor de gezinnen die de dure producten moeten aanschaffen is er speciale uitgifte van tampons en maandverband. Ook worden verjaardagen bijgehouden en is er een jarige-job-doos met slingers, slagroom en een taart om zelf te versieren. 

bord2 bord3