13 januari 2021

Ambelt blijft onderwijs en ondersteuning verzorgen

In de persconferentie van dinsdag 12 januari is de lockdown met drie weken verlengd en zijn de maatregelen aangescherpt voor scholen die wel open zijn.

De Ambelt blijft onderwijs en ondersteuning verzorgen. Wij zijn een school voor speciaal onderwijs voor leerlingen van vier tot twintig jaar die door hun ondersteuningsbehoefte in gedrag, structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid niet in het reguliere onderwijs terecht kunnen. Onze leerlingen hebben de dagelijkse routine en nabijheid nodig om tot leren te komen.

De maatregelen die door de overheid zijn afgekondigd, volgen wij nauwgezet op. De aanscherping binnen het voortgezet onderwijs dat leerlingen anderhalve meter afstand houden van elkaar, vraagt een aanpassing in onze werkwijze. Wat dit betekent voor het onderwijs en de ondersteuning op onze afdelingen, kan per locatie verschillen. De locatiedirecteur informeert woensdag 13 januari alle betrokkenen over de specifieke maatregelen die per afdeling en locatie worden genomen om de veiligheid van leerlingen en medewerkers te blijven garanderen.