Eerste training voor de Alpe d'Huez

Woensdagmiddag 12 februari was het dan zover: de eerste training voor de leerlingen die in juni de Alpe d'Huez willen beklimmen. Een grote groep leerlingen van de Ambelt in Zwolle verzamelde zich in de gymzaal van het Hengeveld College voor de eerste conditietesten. Zo'n vijftig leerlingen hebben zich aangemeld voor de jaarlijkse beklimming. Er kunnen 32 leerlingen mee en de komende tijd zal uitwijzen wie de gelukkigen zijn. Een superconditie is niet het belangrijkste; er wordt vooral gekeken naar motivatie, doorzettingsvermogen en inzet.

De leerlingen konden laten zien wat ze waard zijn in een piepjestest en met een parcours. Er werd zeer fanatiek en serieus gesport en iedereen kon rekenen op aanmoedigingen van de andere leerlingen en de begeleidende docenten. 

Op 8 juni vertrekken de leerlingen naar Frankrijk. Op 11 juni gaan ze de beroemde wielrennersberg op. De leerlingen wacht vanaf nu een aantal pittige trainingen. Daarnaast wordt van hen verwacht dat zij met persoonlijke sponsoring een bedrag voor het goede doel opbrengen. Vorig jaar haalden de leerlingen een bedrag ver over de €10.000 euro op voor de Hartstichting. In april wordt het nieuwe sponsordoel bekend gemaakt. 

Om mee te mogen gaan naar Frankrijk hebben de leerlingen een sollicitatiebrief met hun motivatie moeten schrijven en nu moeten ze nog hun inzet op de trainingen tonen. “Dit wordt een ervaring om nooit meer te vergeten. Door het volgen van de intensieve trainingen en uiteindelijk het beklimmen van Alpe d’Huez denken wij dat leerlingen positiever en met meer zelfvertrouwen naar zichzelf gaan kijken”, aldus docent Dimitri Thijsing.

 

bankjes zaal1 

rennen1 1